top of page

Håndbok

Lurer du på hvordan det er å jobbe i Rubberduck?

I denne håndboken har vi gjort et forsøk på å samle svar på noen av spørsmålene du kanskje har. 

Dersom du fortsatt sitter igjen med noen spørsmål må du ikke nøle med å ta kontakt med oss.

Lønn og goder

Lønn

I Rubberduck tilbyr vi to lønnsmodeller; Provisjonslønn og fastlønn. Du kan lese mer om lønn her.

Bonus

I tillegg til din lønn vil du også motta en bonus av overskuddet. Alle mottar ikke lik bonus, da vi mener det er mest rettferdig å utbetale en høyere andel dersom du har bidratt med mer til overskuddet.

 

Bonus utbetales etter siste kvartalsresultat.

Vi setter av 30% av overskuddet til bonus. Dette fordeles deretter ut i fra hvor stor andel av overskuddet du har bidratt til.

Goder

Det følger også mange goder i Rubberduck.

 • Tilgang til Rubberduck-hytta på Norefjell

 • Dekket kollektivbillett innenfor Viken

 • Fri mobil (bruk og datatrafikk)

 • Dekket bredbånd hjemme

 • Alltid overtidsbetalt dersom du har fastlønn og jobber overtid, uavhengig av om Rubberduck fakturerer overtid hos kunden. (Overtid = alt over 37,5 timer pr uke)

 • Ingen trekk i feriepenger for 5. ferieuke. Og vi har også romjulsfri ("6. ferieuke")

 • Kjempegod forsikringspakke

 • Vi sparer 5% av din lønn til tjenestepensjon (OTP). Dette kommer da som et tillegg til din lønn

 • Dekket årlig helsesjekk

Ferie og feriepenger

 • Vi har 25 dager normal ferie. All ferie legges inn i feriekalenderen.

 • Vi har romjulsfri, julaften t.o.m. nyttårsaften. Dette betyr at en alltid har fri i julen uten trekk i lønn og i tillegg til normal ferie.

 • I juni måned utbetales det ikke lønn, men feriepenger.

 • Ingen trekk i feriepenger for 5. ferieuke.

Forsikring

I tillegg til de lovpålagte forsikringene vi har vi:

 • Helse/behandlingsforsikring

 • Yrkesskade

 • Reise inkl familie

 • Fritidsulykke

 • Dødsfall pga sykdom

 • Invaliditet og uførhet pga sykdom

 • Gruppelivsforsikring

Lønnsnivå

Vi har alle forskjellig bakgrunn og erfaring. Når vi skal avgjøre hvilket lønnsnivå en ansatt befinner seg i er det flere faktorer som spiller inn; erfaring, kompetanse, forventet timepris ut til kunder og en helhetsvurdering av den ansatte. Vi benytter derfor ikke et eksakt antall års erfaring f.eks. i vår lønnskalkulator.

Vi plasserer våre ansatte hovedsakelig i tre nivåer.

Juniorkonsulent

Du har opparbeidet deg litt relevant arbeidserfaring, men det er fortsatt en del å lære.

Konsulent

Du har flere år med arbeidserfaring, du er ikke junior, men du er fortsatt heller ikke å regne som en seniorkonsulent.

Det er fortsatt litt å gå på når det kommer til forventet timespris ut til kunde.

Seniorkonsulent

Du har mange år med arbeidserfaring og vi kan forvente en stabilt høy timespris ute hos kunde.

Goder
Lønnsnivå
Bonus
Forsikring

Å jobbe i Rubberduck

Ansettelsesprosessen

Når vi ansetter nye i Rubberduck, så vil du ved første møte treffe daglig leder og noen av våre ansatte. Det første møtet er som regel ikke så teknisk, men heller en anledning for oss å bli litt bedre kjent. Vi forteller litt om Rubberduck og du får mulighet til å fortelle litt om deg selv.

 

I det andre møtet vil du møte to av våre utviklere og dere vil diskutere en teknisk problemstilling. Dette er ikke noe skummelt, vi ønsker bare å høre litt hvordan du tenker. 

Nyutdannet

Når du kommer rett fra skolebenken kan det å begynne å jobbe være litt overveldende. Det er mange nye ting man skal lære seg, og derfor vil vi gjerne prøve å veilede deg til å ta de riktige valgene i oppstartsfasen. Vi kjenner på et ekstra ansvar for at du skal lykkes og vil gjøre deg så god som du kan bli.

Du vil bli tildelt en mentor som vil hjelpe deg på veien. Vi vil hjelpe deg finne ut av hva slags hull du eventuelt har og hvordan vi kan fylle dem.

Startpakka

Ved oppstart i Rubberduck så vil du få en velkomstpakke som inneholder alt du trenger på ferden. Dette er en pakke vi delvis komponerer sammen med deg. Først må du velge om du skal ha pc eller mac, vi kan godt hjelpe deg å spesifisere den opp. 

Det er viktig med ordentlig verktøy på jobb, og vi ser derfor helst at man kjøper en maskin som har gode nok spesifikasjoner til å vare flere år, helst med det råeste av prosessor og mest mulig minne. Deretter velger du hva slags telefon du ønsker.

Pakka inneholder:

 • laptop

 • telefon

 • øretelefoner

 • ryggsekk

 • kaffekopp

 • annet rubberduck stash

Arbeidstid og sted

Vi jobber utelukkende ute hos kunden, og avtaler om hjemmekontor gjøres i samråd med kunden.

Vanlig arbeidstid er 37,5 time i uken med kjernetid fra klokken 09:00-15:00. Det er viktig for oss at de ansatte jobber vanlige dager uten mye overtid, slik at man kan ha tid til andre ting enn jobb. Dersom du har fastlønn og må jobbe overtid, vil du få overtidsbetalt selv om dette ikke er spesifisert i noen avtale med kunden.

Alle oppdrag vil være i Oslo-området.

Kompetanseutvikling

Rubberduck er en kompetansebedrift, og med det mener vi at all vår verdi ligger i kompetansen til de ansatte. Derfor gjør vi alt for å legge til rette til at våre konsulenter har muligheten til å lykkes ute i oppdraget. Vår bransje er i evig bevegelse når det kommer til teknologiutvikling og vi har ikke råd til å la være å utvikle oss.

Man lærer selvfølgelig mest av å jobbe med teknologi i praksis ute i prosjekter, men i tillegg til dette oppfordrer vi til:

 • å ta sertifiseringer og gå på kurs

 • å utforske nye spennende ting på egenhånd, hvis det er behov for lisenser eller hardware så står vi gjerne for det

For nyutdannede har vi ekstra fokus på kompetanseutvikling da vi vet at det er mange ting som man ikke nødvendigvis lærer på skolen. Vi har derfor satt sammen et eget treningsprogram som kan hjelpe å fylle disse hullene.

Hygge

Det er ikke rent sjeldent det er mulig å delta på sosiale treff i Rubberduck! Med så mye sosialt som også skjer ute i oppdragene, føler vi det er passende å treffes ca 1 gang i måneden, være det seg over en bedre middag ute eller bare møtes etter jobb. Dette er selvfølgelig helt frivillig, og ikke alle kan alltid.

Det store høydepunktet er vår årlige blåtur. Da dukker du opp på flyplassen med passet dit, uten å vite hvor vi skal. Det vil være muligheter til å finne ut reisedestinasjonen på forkant, men da må du være sylskarp. Det vil bli gitt hint i form av krypto-oppgaver. Tidligere blåturer har vi blant annet reist til Island, Svalbard, Berlin, München og Barcelona.

I tillegg til blåturen, så reiser vi gjerne i grupper på konferanser. Vi har blant annet vært på konferanser i London, New York, Milano, San Fransisco og Berlin.

Medeier og partner

Mange av våre ansatte ønsker å ta del i å forme Rubberduck. For dette formålet har vi etablert et aksjeprogram der man kan bli medeier og etterhvert partner i Rubberduck. Ved å eie aksjer i selskapet fører det også med seg noe ansvar.

 

Medeier:

For å kunne bli medeier må du være i jobbkategori "konsulent". Som medeier vil du få tilbud om kjøpe deg inn i selskapet med 25 aksjer. Medeiere vil bli bedt om å delta på salg og rekrutteringsaktiviter.

 

Partner:

Partnere er som regel seniorkonsulenter. Som partner vil du få tilbud om kjøpe deg inn i selskapet med 50 aksjer. Ansvar som tilfaller en partner vil være å delta på salg og rekrutteringsaktiviterer, hjelpe til med CV-arbeid og også å være mentor til nyutdannede.

bottom of page